Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A lime-okat meghámozzuk, a héját vékony csíkokra vágjuk. A lime-ok levet forró vízfürdőn habosra keverjük a tojássárgákkal, vaniliával és cukorral. A kinyomkodott zselatinlapokat belekeverjük, es addig keverjük, míg fel nem oldódnak. Ezután az edényt jeges víz fölé állítjuk, hogy mihamarabb kihűljön. Hozzá keverjük a joghurtot, és a krémet tovább \\"verjük\\" a hideg víz fölött. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és belekeverjük a lime-krémbe. Éjszakara hűtőbe tesszük. Tálalás előtt evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálalás: apróra vágott gyümölcsökkel diszíthetjük.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
ildikobezsan
2013.12.06 21:11
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zselatinlapokat hideg, lime-okat meghámozzuk, héját vékony, lime-ok levet, kinyomkodott zselatinlapokat, edényt jeges, krémet tovább, csipet sóval, zselatinlapokat, tojásfehérjéket, zselatinlapokat, tojássárgákkal, gyümölcsökkel, kinyomkodjuk, belekeverjük, belekeverjük, kinyomkodott, diszíthetjük, meghámozzuk, evőkanállal, vaniliával, beáztatjuk, mihamarabb, galuskákat, szaggatunk, vízfürdőn, joghurtos, Éjszakara, joghurtot, állítjuk, csíkokra, keverjük, keverjük, oldódnak, csipet, vanília, cukor, joghurt, tojás, lime, zselatin,
|
|
|
|
|